KES PERBICARAAN BANTAH IFC DITANGGUH PADA 13 & 14 OKTOBER

Mahkamah Seksyen Pulau Pinang sekali lagi terpaksa menunda tarikh perbicaraan terhadap 3 wira Islam yang dikaitkan dengan menyertai himpunan haram membantah forum dan mengutip tanda tangan menyokong penubuhan Suruhanjaya Antara Agama (IFC) di hadapan Hotel Cititel, Pulau Pinang pada 14 Mei 2006 terpaksa ditangguhkan pada 13 dan 14 Oktober akan datang.

Mereka adalah Pengerusi Badan Anti IFC (Badai) yang jugak Ketua Dewan Pemuda PAS Pulau Pinang Ust Mohamed Hafiz Nordin, Timbalan Yang Dipertua PAS Bukit Bendera Abdul Rahim Ismail dan pendakwah bebas Ustaz Shahul Hamid.

Ketiga-kiga tertuduh hadir pada hari ini 25 Ogos untuk memulakan perbicaraan setelah tertangguh beberapa kali, Pada hari ini juga Mahkamah terpaksa untuk menunda perbicaraan ini kerana pihak penguam bela tidak dapat hadir ke mahkamah dan pihak pendakwaraya jugak tidak dapat hadir diatas sebab sedang cuti sakit. Turut hadir untuk memberikan sokongan adalah ajk pemuda negeri dan ahli PAS yang mengikuti kes ini sejak awal perbicaraan

Advertisements

Posted on August 27, 2008, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: