Ketua Pemuda dan Wanita MCA Tidak Berguna

oleh : Sofi Wahab (sofiwahab@gmail.com, http://mutaligat.blogspot.com)

Bagi MCA Ketua Pemuda dan Ketua Wanitanya tidak berguna seolah-olah tiada apa-apa sumbangan kepada parti. Sebab itulah Kedua-dua watak penting itu digugurkan dari Majlis Presiden MCA yang amat berkuasa itu.

Hari ini perang dalam MCA kian parah dan ledakannya kian hebat dan terasa. Bahangnya kian panas dan hangat walaupun sekarang musim hujan.

Kedua-dua Ketua Pemuda dan Wanita MCA itu terpaksa menangis mengeluarkan air mata yang berharga merayu ahli MCA supaya hadir pada EGM MCA tajaan kumpulan Liow yang dijadualkan pada 28 Nov ini.

Semakin jelas bahawa Liow akan digugurkan dari kepimpinan MCA kerana orang-orang kanannya seramai 9 0rang semua telah di’pencen’kan dari Majlis Presiden. Kini tiada apa lagi yang boleh dibanggakan oleh Liow. Kedua-dua ketua sayap parti sudah dihumbankan keluar dari Majlis Presiden, beliau sebatang kara dalam Majlis Presiden sekarang.

Adalah lebih baik Liow dan rakan-rakan keluar sahaja dari MCA dan sertai mana-mana parti Pakatan Rakyat. Mereka juga boleh menjadi ahli Kelab Penyokong PAS yang semakin diterima kaum Tionghua sekarang.

Advertisements

Posted on November 18, 2009, in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: