Pelancaran JOM USRAH Peringkat Kawasan Permatang Pauh

Program Perlancaran “JOM USRAH” yang telah diadakan pada Ahad,24/01/2010 yang lalu telah disempurnakan oleh Ustaz Roshidi selaku Timbalan Pesuruhjaya 3 PAS Pulau Pinang merangkap Ketua Lajnah Tarbiyah Negeri. Ianya mendapat sambutan panas daripada ahli-ahli PAS di Kawasan Permatang Pauh.

Penyertaan sekitar 80 orang tersebut menunjukkan bahawa ahli-ahli sangat peka akan kepentingan usrah sebagai bekalan dalam perjuangan Islam, Dakwah dan Jihad. PAS sebagai sebuah gerakan Islam amat mementingkan aspek tarbiyah ahli-ahlinya dan salah satu medium tarbiyah adalah ‘usrah’. Al-Fadhil Ustaz Roshidi mengingatkan para hadirin dikalangan muslimin dan muslimat PAS agar menitikberatkan agenda usrah ini supaya perkataan ‘usrah’ merupakan perkataan yang senantiasa meniti dibibir ahli-ahli kita.

Kita tidak mahu ahli-ahli yang hanya panas apabila berbicara tentang politik tetapi sejuk dan hambar apabila berbicara tentang tarbiyah dan usrah. Semoga dengan pelancaran program ‘JOM USRAH’ ini, ahli-ahli kita akan terus bersemangat untuk menyemarakkan usrah yang sudah sememangnya menjadi darah daging dalam perjuangan Islam bagi ahli-ahli PAS di Permatang Pauh. Nampak gayanya para peserta begitu bersemangat dan tidak sabar-sabar untuk kembali ke cawangan masing-masing dan memanaskan suasana perjuangan dengan usrah.

 Jom usrah ngan ana! Sesapa yang takde usrah lg dan teringin nak ber’usrah’ bolehlah menghubungi ketua-ketua pemuda cawangan masing-masing ya!

Advertisements

Posted on January 26, 2010, in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: