UMNO P.Pinang ‘Jilat Ludah’ Mereka Sendiri!

sumber : http://blog2-pakatan.blogspot.com/2010/10/justice-for-all_08.html

Hari ini UMNO P.Pinang telah ‘menjilat ludah’ mereka sendiri apabila mereka turut meniru tindakan PAS sebelum ini, dengan mengedarkan akhbar Utusan di beberapa taman perumahan sekitar Permatang Pauh, P.Pinang.

Tindakan UMNO sebelum ini bersama beberapa NGO di Putrajaya yang menganjurkan majlis mengoyak akhbar rasmi PAS Harakah, sebagai satu tindakan biadap & tidak bertamadun pada zaman moden kini yang rakyatnya celik maklumat & dunia tanpa sempadan.

Akhbar Harakah diganggu edarannya, dihimpun & dikoyak. Akhbar Utusan milik mereka diedarkan dari rumah ke rumah tanpa sebarang gangguan walaupun dari penyokong PAS.
Inilah bukti sikap ‘double standard’ UMNO!

Jelas bahawa PAS lebih faham tentang kebebasan media & nikmat kebebasan maklumat yang wajar dinikmati oleh semua rakyat.Ianya juga menunjukkan bahawa UMNO sememangnya tidak faham & jahil tentang konsep demokrasi & kebebasan media yang diperjuangkan selama ini. Kebebasan media ini akan lebih terancam jika UMNO & BN terus dibiarkan berkuasa dlm PRU akan datang.
Tindakan yang mereka lakukan ini adalah tindakan ‘orang kalah’ dan ‘bebal’ yang lazimnya bertindak diluar kewarasan akal manusia ketika sedang bebal. Ini juga membuktikan bahawa sememangnya UMNO BN telah tahu bahawa mereka akan kalah teruk bahkan mungkin berkubur dlm PRU-13 nanti.

Maka sewajarnya, marilah sama-sama kita bertekad menolak UMNO BN dalam PRU 13 nanti. Membiarkan UMNO BN terus berkuasa bererti membiarkan rakyat terus diperbodohkan oleh mereka yang biadab & dungu.

“Memimpin Kebangkitan Anak Muda”
Salam hormat;
AFNAN HAMIMI TAIB AZAMUDDEN
Setiausaha Dewan Pemuda PAS P.Pinang
Advertisements

Posted on April 11, 2012, in kenyataan media and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: