Salih Yaakub dan Nabil Raja Lawak Ditegur Oleh Rakan Artis

Petikan dari FB Leman Raja Lawak:
Saya minta sahabat saya saudara Nabil raja lawak dan otai lawak negara saudara saleh yaakob,meneliti dan membaca dahulu isi buku jingga dan fakta jelas dlm pentadbiran negara sblum membuat satu lawak politik,kerana jika tiada isi dan fakta ,lawak yg anda lakukan itu hanyalah ibarat diperbodohkan oleh UMNO..sy tidak kisah anda ingin menyokong mana2 parti tp biar berfakta kerana anda berdua pelawak yg hebat dimalaysia.kita boleh merapu tapi jangan sampai merapu2 hingga menjadi najis dimasa akan datang.. Gunakanlah lawak anda untuk membina rakyat dlm negara..baca dulu fakta sblum membuat lawak untk rakyat malaysia.belia anak muda boleh menilai ..
salam sahabat. 

teguran leman kepada nabil

Yang benar Sulaiman Ibrahim (leman raja lawak)
Presiden PANGLIMA Pertubuhan Angkatan Belia Bersama Ulama
IKON ANAK MUDA PAS

………………………………………
Dari Tweet Hairie Othman:
Ramai yang tidak setuju,marah Nabil dan Salleh buat sketsa perli PR, Jangan melatah,kita juga boleh bebas hentam UMNO BN cuma ruang media mereka control la…
teguran hairi othman kepada nabil
KUALA LUMPUR: Ekoran tersebarnya klip video di Youtube yang menunjukkan aksi lawak Salih Yaacob bersama Nabil Raja lawak yang didakwa secara sinis mempersendakan janji Pakatan Rakyat telah mengundang ketidakpuasan para pendengar radio Sinar FM.
Rakaman tersebut adalah sebahagian klip video siri kempen pihak tertentu memburuk-burukkan Pakatan Rakyat dalam sirinya bertajuk “Bangkang Dari Longkang”.
Dalam Video tersebut, kedua-dua pelawak itu berlakon masing-masing membawa watak wakil rakyat dan seorang pembantu yang sedang berdialog dengan masyarakat.
 Nabil dan Saleh
Dalam dialognya Salih dan Nabil didakwa secara sinis mempersendakan Pakatan Rakyat kononya tidak menunaikan janji di empat buah negeri.
Video tersebut boleh ditonton di https://www.youtube.com/watch?v=IK7x2-oUodY.
Ekoran aksi itu, laman Facebook Sinar FM yang disukai lebih 130,000 pengguna facebook telah menerima komen-komen negatif .
Salih Yaacob yang lebih mesra dipanggil SY, merupakan juruhebah di slot Sinar Pagi saluran radio itu.
Stesen radio itu juga dijangka turut terkena tempias apabila ada di kalangan para pendengar kecewa dan mengancam untuk memboikot radio tersebut.
Boleh dikatakan di setiap status yang dinaikkan di laman rasmi radio itu, terus menerima komen-komen negatif daripada pendengar mereka termasuk menyerang Salleh Yaakob sendiri.
“Kecewa dengan Sinar FM. Favourite. Tp skrg terpaksa tukar,” komen Abbad Muhammad.
“sebelum ni minat jugak sinar fm ni, dgr lagu retro best2, lps tengok video dua org tu trus hilang selera kat sinar fm, better download aje lah lagu retro,” komen Ajijen Mohd.
“Sambil memandu ke tempat keja sambil dgr sinar.bila dh jadi mcm ni rasa baik cr siaran lain lh,” komen Zunairi Mohamad.
“salih yaacob, ko dah boleh start carik keje lain aa kot. takdenye orang nak dengar SINAR FM lagi dah selagi ko masih dok kat situ,” komen Ahmad Zaki Sokhimi.
“Cakap kat SY tu jangan nak kurang ajar sangat,” komen Eyka Farhana.
Malah ada pendengar radio itu turut meminta Saleh Yaakob dan Nabil meminta maaf secara terbuka.
“Suruh SY dan nabil mintak maaf secara terbuka kalau tidak kami boikot sinar fm,” komen Faizal Goku.
“Saleh.hang kena mintak maap ngan penyokong pakatan.nak lawak pn agak2 lh der,” komen Zunairi Mohamad.

Posted on February 27, 2013, in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: