Ziarah Pemuda PAS Pulau Pinang Mangsa Kebakaran di Pondok

IMG-20130620-WA0037

Sekitar program ziarah dan sumbangan kpd keluarga Adik Aiman Nurhakim Yahya yang terkorban akibat kebakaran d Maahad Tahfiz Al-Barakabah (Mantab), Tikam Batu, Kedah.

Alhamdulillah pada 20/06/13 Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) yg diwakili Ustaz Yusni, bersama Dewan Pemuda PAS Negeri Pulau Pinang (DPPNPP) yg diwakili oleh Ustaz Afnan dan Dewan Pemuda PAS Kawasan Kepala Batas (DPPKKB) yg diwakili Sdr Mohd Hafiz, juga Sdr Ridwan – Pegawai Penyelaras Dun Penaga dan rombongan pemuda Pas,K.Batas, hadir menziarahi Ayah Adik Aiman iaitu Sdr Yahya sbg tanda keperihatinan di atas musibah yg menimpa keluarga beliau baru2 nie.

IMG-20130621-WA0009

Beliau turut menceritakan semangat adik Aiman sebagai pejuang Islam yg mana sering mengikuti program Pas d sekitar Penaga dan luar kawasan.

Seperti d sebut oleh Sdr Yahya, adik Aiman ternyata tidak sabar utk membantu Pas walaupun menyedari beliau masih belum dapat mengundi pada PRU-14.

Adik Aiman juga adalah seorang yang amat aktif menghadiri kuliah2 terutamanya d Surau Al-Ghufron, Taman Kuala Bekah, Penaga dan salah seorang idolanya adalah Ustaz Afnan seperti yg disebut oleh sdr Yahya.

Nyata janji ALLAH itu benar dan melindungi hambanya yang mengisi dadanya dgn Ayat suci Al-Quran, menceritakan keadaan mayat anak beliau, nyata ALLAH melindungi fizikal beliau walaupun mengikut logik akal sudah tentu badannya akan rentung terbakar tetapi tidak berlaku kpd Adik Aiman d mana bahagian kepalanya masih dalam keadaan yg baik.

Almari dan barang-barang Adik Aiman juga tidak terbakar walaupun berghampirannya terdapat mesin rumput yang ada minyak petrol, inilah kuasa ALLAH d mana adik Aiman menyintai Rasulullah dengan menyimpan rapi biodata Rasulullah d dalam almarinya.

Semoga Roh adik Aiman d tempatkan d kalangan para Syuhada, dan InsyaALLAH dapat membantu keluarganya d Akhirat nanti. Inilah contoh anak soleh yg dicitakan. Berbahagialah d sana wahai Adik Aiman. Wallahua’lam.

Posted on June 21, 2013, in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: